Bio Peel - Kruidenpeeling behandeling € 65,00

Wat is een Bio Peel en hoe werkt het?

 

Een Bio Peel is een kruidenpeeling, waarbij een mix van kruiden, zeewier en algen op de huid aangebracht worden. Onze Bio Peel - Kruidenpeeling bevat GÉÉN Waterstofperoxide.

De kruiden en maritieme extracten zetten de huid aan tot regeneratie, waardoor de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen, met een zichtbaar resultaat.

 

Door middel van een massage worden de heilzame stoffen uit de kruidenmix optimaal door de huid opgenomen. Direct na de behandeling is de huid diep gereinigd en voelt de huid zeer glad en zacht aan.

 

Wat kan men bereiken met een Bio Peel? 


- Fijnere poriënstructuur 
- Gladdere huid en gladstrijken van lijntjes 
- Verhelderen van hyperpigmentatie 
- Verbeteren van het acne-huidbeeld 
- Kalmeren van een onrustige huid 
- Intens opfrissen van een doffe, vale huid.

 

Wat gebeurt er tijdens en na een Bio Peel?

 

Tijdens de behandeling wordt de huid gestimuleerd en geactiveerd. Het gevoel kan als prikkelend, tintelend of branderig ervaren worden.

Na het verwijderen van de peeling is het absorptievermogen van de huid verhoogd. Dat wil zeggen, dat alle producten na de peeling beter opgenomen worden. Het betekent ook dat deze producten intensiever werken en ook intensiever voelen. De huid is namelijk gevoeliger na de Bio Peel. Dit kan geen kwaad, het is een teken dat de huid aan het werk gezet wordt. Het metabolisme van de huid krijgt een boost. De doorbloeding wordt geactiveerd, de aanvoer en opname van zuurstof en voedingsstoffen wordt verbetert.

Eventuele roodheid na de behandeling trekt snel vanzelf weg. Ongeveer 3-5 dagen na de behandeling kan de huid lichtelijk gaan schilferen. De mate van schilfering is per persoon verschillend en afhankelijk van het huidtype. Soms voelt de huid in deze periode wat droger aan. Een volle crème houdt de huid soepel en zorgt dat de schilfertjes minder zichtbaar zijn. Wij adviseren je graag in het gebruik van de juiste thuis producten.

 

Nazorg

 

Hoewel de huid niet specifiek UV gevoelig wordt door een Bio Peel, raakt de huid wel een aantal lagen dode huidcellen kwijt. Hierdoor is de huid dunner en minder goed beschermd tegen UV-straling. Om verbranding te voorkomen dien je altijd UV-bescherming te gebruiken na een Bio Peel behandeling. Bij een Bio Peel kuur dient gedurende de hele kuur UV-bescherming gebruikt te worden. Zonnebank kan 14 dagen na de Bio Peel.

 

Eenmalige behandeling of kuurverband?

 

Een eenmalige behandeling met de Bio Peel is zeker mogelijk. Het is een behandeling om effectief dode huidcellen te verwijderen en tegelijkertijd de huid een boost te geven door de hoge concentratie voedingsstoffen. Om onderstaande huidproblemen te verbeteren, is het noodzakelijk om meerdere behandelingen in kuurverband toe te passen:

- de huid die met acne te maken heeft gehad (littekens)

- rimpelvorming

- grove poriën

- verslapping van de huid

- hyperpigmentatie, zonneschade

In kuurverband kan de Bio Peel minimaal 3 maal met een interval van minstens 7 dagen herhaald worden. Dit geeft intensieve resultaten. Na het kuurverband kan het resultaat behouden worden door iedere 3 - 4  maanden een Bio Peel behandeling te herhalen.

 

Wat is het verschil tussen Bio Peel en Chemische Peeling (Fruitzuur Peeling)?

 

Glycolzuur en Salicylzuur (AHA / BHA) zijn verwekende peelings die de kitsubstantie (lijm) tussen de dode huidcellen verweekt. Hierdoor kan de huid makkelijker en sneller de dode huidcellen loslaten en afschilferen.

Bij een Bio Peel gaat het niet specifiek om het verweken van de kitsubstantie, maar om het voeden en regenereren van binnenuit. De Bio Peel is de ultieme boost voor de huid en voorziet deze van vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren en sporenelementen. Op deze manier wordt de huid van binnenuit gezonder gemaakt. Door middel van massage ontstaat er een scrubwerking die tevens zorgt voor het wegnemen van dode huidcellen, waardoor je direct een zichtbaar en voelbaar resultaat bereikt.

 

Bio Peel wordt niet uitgevoerd als er sprake is van het volgende:

 

- virale infecties (o.a. koortslip)

- kanker, ook wanneer er nog kankermedicatie wordt gebruikt

- open wondjes

- actinische keratose ( zonneschade)

- bij gebruik van Retinoïden, Vitamine A-zuur, Roaccutane / Accutane

- bij zwangerschap raden wij het niet aan, de huid kan anders reageren door de veranderde hormoonhuishouding.

 

Let op:

Tussen een Botox behandeling en een Bio Peel moet minimaal 14 dagen zitten.

Tussen harsen en een Bio Peel moet minstens 14 dagen zitten

Tussen de volgende behandelingen en een Bio Peel moet minimaal 6 weken zitten, mits deze zijn toegepast op hetzelfde gebied waar de Bio Peel aangebracht wordt:

- microdermabrassie

- sterke chemische peeling (TCA, Jessner, Blue Peel)

- IPL

- Laserbehandeling

 

 

Klik hier voor Prijzen 

 

 

Na 1 BioPeel behandeling

                                            Na 2 behandelingen