Microneedling - Dermapen behandeling gezicht € 85,00

 

Wat is Microneedling?

Microneedling of Dermapen  is een effectieve behandeling welke met name gebruikt wordt voor huidverbetering (anti-aging). 

Microneedling is een behandeling waarbij er met een speciale Pen (dermapen) een groot aantal kleine kanaaltjes in de huid gemaakt worden. Tijdens de behandeling worden speciale actieve werkstoffen op de huid aangebracht, die via de kanaaltjes direct worden opgenomen door dieper gelegen huidlagen. De huid herstelt en sluit deze kanaaltjes met huid-eigen, glad collageen.

 

Behandelindicaties

Fijne lijntjes, rimpels en huidverslapping

(Acne) littekens

Pigmentstoornissen

Grove poriën

Striae

 

De behandeling

Tijdens de behandeling worden er twee verschillende "meso-gels" aangebracht op de huid, waarna de pen over de huid bewogen wordt. De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte, variërend van 0,25 mm tot 1,5 mm, is afhankelijk van de indicatie en uw huidconditie. 

Doordat de pen vibreert worden er verticaal kleine gaatjes in de huid geprikt. Deze prikjes laten de opperhuid intact maar “verwonden” net genoeg om de natuurlijke wondgenezing op gang te brengen. Hierbij komen groeifactoren vrij en wordt de aanmaak van collageen & elastine (bindweefsel) gestimuleerd.

Direct na behandelen brengen we opnieuw meso-gel aan op de huid. Deze meso-gels kunnen nu dieper ingesluisd worden omdat de huid 'open' staat. Waardoor de werking vele male beter is.

Na de behandeling sluiten we af met een rijk voedend masker op basis van Aloe Vera. Hierdoor hersteld de huid vele malen sneller.


Na de microneedling behandeling is de huid rood en gevoelig en kan er wat zwelling ontstaan in de huid. Het gebruik van een Oil Elixir of Aloe Vera gel is dan aan te raden.

 

Nazorg

-Vermijd contact met de huid. Probeer niet met de handen aan de huid te komen i.v.m. de overdracht van bacteriën.

-Gedurende 24 uur kun je geen verzorgingsproducten gebruiken vanwege het risico op een allergische reactie. Dit geldt ook voor make-up. Speciale producten kunnen in overleg gebruikt worden.

-Na 24 uur mag je weer huidverzorgingsproducten en make-up gebruiken. Gebruik altijd een zonbescherming.

- Reinig de huid gedurende 24 uur alleen met lauw water. Vermijd zeep of andere reinigingsproducten.

- Vermijd gedurende 48 uur sporten, fysieke inspanning en sauna, vanwege zweten. Vermijd tevens zwemmen en het nemen van een bad, vanwege bacteriën. Na 6 uur mag je wel douchen, zolang er geen zeepwater over het gezicht stroomt.

- Drink gedurende 24 uur minstens 2 liter water.

 

Advies: 

Voor een goed resultaat zijn gemiddeld 3 tot 6 behandelingen nodig. Dit is een gemiddelde indicatie, de resultaten kunnen verschillen van persoon tot persoon. Iedereen is uniek: dit is afhankelijk van de huid, interne en externe factoren. Zodra het gewenste resultaat is bereikt, adviseren wij om eens per 3 maanden terug te komen voor een onderhoudsbehandeling.

Bij collageenaanmaak MOET er minimaal 28 dagen tussen 2 behandelingen zitten.                     

Bij collageenafbraak (litteken) wordt er om de 14 dagen behandeld.

 

Contra-indicaties:
- Geïrriteerde huid

- Bij een huidinfectie of schimmelinfectie

- Actieve acne

- Actieve rosacea (herkenbaar aan de rode bultjes)

- Op eczeemplekken

- Psoriasis ( dit i.v.m. Koebner syndroom, een uitbraak van psoriasis na huidbeschadiging)

- Actinische keratosen (droge, ruwe plekjes door zonneschade)

- (Huid)kanker (ook in remissie)

- Open wonden of zweren (ook koortslip)

- Klanten met bloedstollingsproblemen 

- Verheven wratten en moedervlekken moeten ontzien worden

- Bij diabetes

- Bij gebruik van immuunsysteem onderdrukkende medicijnen, vraag om akkoord bij de (huis)arts!


Wanneer je (erg) vatbaar bent voor het koortslip virus, wordt aangeraden om  een aantal dagen voor de behandeling preventief te smeren met een koortslipvirus-remmende crème (Zovirax). Dit vermindert het risico op een uitbraak voor en na de behandeling.


Zwangerschap/ lactatie:
Zwangerschap of lactatie is in principe geen contra-indicatie voor de Microneedling behandeling. Echter, het lichaam kan in deze periode heel anders reageren dan verwacht, wees hierop extra alert.

 

Klik hier voor Prijzen