Puistjes

Veel mensen hebben af en toe wel eens last van een puistje. Maar soms worden grote delen van het gelaat of lichaam aangedaan, waardoor iemand zich onzeker gaat voelen. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen voor en hebben we producten met speciale werkstoffen, die zich specifiek richten op deze huidproblemen. Puistjes kunnen zowel in de tienerjaren als op volwassen leeftijd een probleem vormen. Cosmeticagebruik, stress, verandering in de hormoonspiegel, voedingsallergieën, lifestyle, reinigingsmethode, medicijngebruik en een hoge cortisol spiegel (stresshormoon) zijn voorbeelden die gelinkt worden aan het ontstaan van puistjes.

Hoe ontstaan puistjes?

De huid heeft vele poriën. De porie is de opening van de follikel, daar waar de haar uit komt. Binnenin de huid verbindt de follikel de talgklier met de porie. De talgklier produceert talg, wat via de follikel naar de oppervlakte van de huid gebracht wordt. Wanneer de porie verstopt raakt (door dode huidcellen en/of overtollig talg), begint zich talg op te hopen en wordt de porie afgesloten. Talg kan nu niet meer naar het huidoppervlak. Wanneer de p.acnes bacterie begint te vermenigvuldigen, ontstaat een ontstekingsreactie.

 

Salicylzuur

Salicylzuur is een vet-oplossende stof, wat gewonnen wordt uit de bast van de wilgenboom. Het lost overtollige talg op en daarmee ook talgverstoppingen in de poriën. Een salicylzuurpeeling wordt vaak ingezet bij een vette/combinatiehuid, of lokaal op delen met veel comedonen (zoals neus en voorhoofd). Salicylzuur houdt de uitgangen van de follikels vrij van talgverstoppingen, waardoor de porie niet verstopt.

Geschikt voor: (gecombineerde) vette huid, puistjes, overactieve talgproductie, talgophopingen, verstopte poriën, pijnlijke of warmvoelende roodheid.


Benzoyl Peroxide (BPO)

Benzoyl Peroxide, vaak afgekort als BPO, is een organische verbinding welke gebruikt wordt om de huid met puistjes te behandelen. Vaak wordt het voorgeschreven door de dokter en haal je het bij de apotheek. Van de normale BPO is bekend dat het de huid erg uitdroogt en irriteert.

Salonnepro ontwikkelde haar Clear Skin producten op basis van speciale gepatenteerde BPO, wat dezelfde werking biedt zónder de huid te belasten of uit te drogen. De BPO is ingekapseld in een liposoom, waardoor het mild is voor de huid en de BPO pas “losgelaten” wordt bij het puistje.

Het remt de groei van bacteriën zoals p.acnes, vermindert zichtbaar de roodheid en zorgt ervoor dat de huid minder warm en pijnlijk voelt.

 

Geschikt voor: (gecombineerde) droge huid, welke last heeft van puistjes, roodhuid en onzuiverheden

 

Wil jij weten welke producten geschikt zijn voor jouw huid, vraag ons naar de mogelijkheden.