Je gezicht reinigen met water is niet voldoende om je huid goed schoon te krijgen. Iedere dag worden we blootgesteld aan vuil van binnen- en buitenaf. Denk aan voeding, uitlaatgassen, stof en make-up. Het gevolg: overtollig talg, UV-filters, resten make-up en vuil blijven op de huid zitten. Dit kan onzuiverheden en verstoppingen veroorzaken en je huid kan er grauw en dof uitzien. Het is dus niet genoeg om alleen je gezicht met water te wassen, je huid heeft meer reiniging nodig.
Wil je een mooie, egale en gezonde huid? Dan is het belangrijk om je gezicht twee keer per dag grondig te reinigen met een reiniging afgestemd op jouw huidtype. Bovendien is het reinigen van je gezicht belangrijk om bijvoorbeeld dag- of nachtcrème en serums goed te laten inwerken.

 

Wil jij weten welke reiniging geschikt is voor jouw huid en hoe je dit het beste kunt gebruiken, vraag ons naar een vrijblijvend advies. 

 

In 10 stappen naar een mooie, schone, stralende en frisse huid:

1. Reinig je huid ’s ochtends en ’s avonds. Met vochtige vingertoppen enkele minuten inmasseren en afspoelen met lauw warm water of washandje

2. Gebruik lauwwarm water

Gebruik lauw water om je huid te wassen. Heet water voelt fijn aan maar droogt de huid teveel uit en kan zorgen voor een toename aan talg aanmaak

3. Afspoelen

Na het aanbrengen van je reiniging is het belangrijk om je gezicht af te spoelen met water. Dit kan onder de douche of met een washandje

4. Afdrogen

Dep je gezicht met een handdoek, ga niet wrijven. Je kan denken even stevig wrijven maar dit zorgt voor teveel doorbloeding waardoor je huid onnodig rood wordt, en daarnaast geeft het teveel huidverschuiving waardoor je de huidveroudering juist stimuleert. Zorg voor een schone handdoek of een tissue om je gezicht droog te deppen

5. Kies de juiste Toner 

Een goede toner sluit de huid weer netjes af en hersteld de vochtbalans na het reinigen. Na het reinigen aanbrengen met een wattenschijfje

6. Breng een Serum aan

Onze serums zijn op waterbasis en bevatten actief werkzame stoffen die je onder je crème aanbrengt. Er zijn serums voor verschillende huidtypes en ze zijn geschikt voor dagelijks gebruik. Breng en kleine hoeveelheid ( 1 pompje) op je vingertoppen aan en verdeel over je voorhoofd, wangen, kin, hals en décollete en masseer het zachtjes in.

7. Breng een oogcrème of oogserum aan

Gebruik voor het aanbrengen van je oogcrème je ringvinger in plaats van je wijsvinger? Deze vinger heeft de zachtste aanraking, daardoor zorgt deze vinger voor de minste druk op je huid.
Breng een klein beetje crème aan (1/2 pompje) op je vingertopje en dep het met kloppende bewegingen zachtjes aan op de huid. Werk daarbij van binnen naar buiten

8. Dag- of nachtverzorging

Sluit af met een crème afgestemd op jouw huidtype. Onze crèmes zitten boordevol actieve werkstoffen, vitamines, oliën en boters die de huid voeden, herstellen, regenereren en hydrateren. Breng een kleine hoeveelheid ( 1 a 1,5 pompje) met je vingers aan op je voorhoofd, wangen, kin, hals en décollete. Masseer de dagcrème met grote, ronddraaiende bewegingen naar buiten toe in de huid. Vervolgens streel je het gezicht met langzame, vegende bewegingen, vanuit het midden naar buiten toe.

9. Scrubben en Masker

Scrub je huid 1 á 2 x per week na het reinigen, het verwijderd de dode huidcellen en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen. Dit maakt je huid frisser en egaler en het verminderd onzuiverheden.

Je neemt een kleine hoevelheid op je vingertoppen en breng het aan op je iets vochtige gezicht. Wanneer je de Gentle Fruit Scrub gebruikt, maak je voorzichtige ronddraaiende bewegingen over je huid. Dit doe je ongeveer 3 minuten en spoel je daarna af met lauw warm water onder de douche of met een washandje. Wanneer je de Detox Black Scrub gebruikt, neem je een kleine hoeveelheid op je vingertoppen en dit verdeel je over je gezicht. Na een inwerktijd van 3 minuten spoel je het grondig af onder de douche of met een washandje. Na de Scrub breng je een masker aan. Een masker is verzorgend, voedend, verhelderend en verbeterd de algehele huidconditie. Daarbij herstelt  een masker de vocht-lipide balans waardoor de huid er soepeler en gladder uitziet. Breng het masker aan op je gezicht met je vingertoppen of met een kwast en laat 10 minuten inwerken. Het masker verwijder je onder de douche of met een washandje.

Gebruik na het masker een Toner om je huid op te frissen!

10. Ga 1 x per 4 á 6 weken naar de schoonheidsspecialiste

De schoonheidsspecialiste kan je huid naar een hoger level tillen. Door gebruik te maken van goede producten met actief werkzame stoffen welke  aangepast zijn aan je huid, wordt je huid optimaal verzorgd en verbeterd. Echt een must voor je huid die je niet mag overslaan!